لیزر لیپولیز که به لیپولیزر شهرت دارد، یک روش غیرتهاجمی لیپوساکشن (مکش چربی) است که میتواند تودههای سرسخت چربی انباشته شده در پهلو، کنارههای باسن، غبغب و مانند آن را باتابش نو لیزراز میان بردارد. :
لیزر لیپولیز قادر است به شیوهای کاملاً مؤثر و کارآمد چربی آن قسمتهایی از بدن را حذف کند که با رژیم و ورزش آب نمیشوند و مقاومند، بهعلاوه در مقایسه با روشهای قدیمی و مرسومی چون لیپوساکشن عوارض جانبی کمتری دارد. در این روش بهمنظور حذف بهینه چربیهای نامطلوب تلنبار شده در ناحیه صورت یا بدن نوع خاصی از لیزر به کار گرفته میشود که به بدن مهلت میدهد، چربیهای آب شده را بسوزاند، البته میتوان با کمک دستگاه های مکش حجمهای وسیعتری از چربی را از سر راه برداشت.
در تبلیغات برای جذب مشتریان بیشتر ادعا میکنند لیزر لیپولیز یک درمان سرپایی است و فرد هیچ دوران نقاهتی را سپری نخواهد کرد. اما در واقع لیزر لیپولیز در زمره روش های مینی جراحی قرار میگیرد و پزشک یا جراح شکاف کوچکی در ناحیه تحت درمان ایجاد خواهد کرد و موضع مورد نظر را با استفاده از داروهای بیحسی موضعی سِر میکند. از آنجایی که در حین عمل هوشیار میباشید، ریسک این روش کمتر از لیپوساکشن است که شما را به طور کامل بیهوش میکنند. لیزر لیپولیز راهکاری برای کاهش وزن نیست و افرادی که وزن بسیار بالایی دارند نمیتوانند به آن دل خوش کنند بلکه به درد اشخاصی میخورد که در بخشهای مشخصی از بدن خود تودههایی از چربیهای سرسخت و سمج دارند. با کمک لیزر لیپولیز میتوانید در مدت زمانی کوتاه به اندامی خوش فرم و موزون دست یابید بیآنکه از وجود کبودی و ورم روشهای تهاجمی در عذاب باشید.
کاندید مناسب برای لیزر لیپولیز
تمامی افرادی که از وجود چربیهای سمج و مزاحم نواحی مختلف بدن خود به ستوه آمدهاند، کاندید مناسبی برای لیزر لیپولیز به شمار میروند. یک کاندید ایدهآل برای لیزر لیپولیز کسی است که وزنش در حد معقول و سالم بوده و دیدگاهی واقعگرایانه نسبت به نتایج عمل دارد. استفاده از لیزر لیپولیز به افرادی که بیش از حد اضافهوزن دارند یا به چاقی مفرط مبتلایند، توصیه نمیشود، چرا که این روش برای پیکرتراشی، لاغری موضعی و فرم بخشیدن به اندام شما طراحی شده نه برای کاهش دادن قابل توجه وزن شما . خانمهای باردار نمیتوانند از لیزر لیپولیز استفاده کنند. بهترین گزینه برای آن که دریابید کاندید مناسب لیزر لیپولیز هستید یا خیر، این است که با یک دکتر یا جراح مجرب و متخصص مشورت کنید.
نتایج لیزر لیپولیز
به این بستگی دارد که پزشک شما توأم با لیزر لیپولیز از ساکشن هم استفاده میکند یا خیر، در هر صورت میتوانید نسبت به کاهش چشمگیر چربیهای موضع تحت جراحی امید داشته باشید و به سایز دلخواهتان برسید. باید ٣ تا ۶ ماه به بدن خود فرصت دهید تا طی یک روند طبیعی چربیها را بسوزاند یا به صورت مایع دفع کند. با این اوصاف برای دیدن نتیجه نهایی میبایست ٣ تا ۶ ماه منتظر بمانید اما یک تا دو ماه پس از انجام لیزر لیپولیز میتوانید شاهد تغییراتی ملموس و قابل درک در اندام خود باشید. در مواردی که تلفیقی از لیزر لیپولیز و ساکشن بر روی بیمار پیاده میشود، نتایج عمل چشمگیر تر بوده و سریعتر جلوه گر میشوند. گرمای لیزر کمک میکند تا پوست شما سفت و محکم شود و بلافاصله متوجه جمع و جور شدن هیکلتان خواهید شد.
ریسکها، عوارض جانبی و نقاط بغرنج لیزر لیپولیز
لیزر لیپولیز یک روش درمانی سالم و کم خطر است که در مقایسه با روشهای جراحی نظیر لیپوساکشن عوارض جانبی کمتری دارد، با این حال یک جراحی سرپایی محسوب میشود و بدون ریسک و خطر نخواهد بود. رایجترین عارضهای که ممکن است پس از لیزر لیپولیز بروز پیدا کند، کبودی، خونمردگی و ورم بدن است اما تمامی موارد مذکور موقتی و زودگذر بوده و پس از چند روز فروکش کرده و رفع میشوند. اگر همراه با لیزر لیپولیز، ساکشن هم کرده باشید، این عوارض شدیدتر و وخیم تر خواهد شد. با توجه به این که در لیزر لیپولیز زیر تیغ جراحی خواهید رفت، احتمال عفونت وجود دارد، پس حواستان باشد که پزشک برایتان آنتیبیوتیک تجویز کند و در دوران مصرف آنتیبیوتیک دور مشروبات الکلی را خط قرمز بکشید. برای کاهش دادن هر ریسکی، میبایست توصیههای پزشک را بعد از عمل آویزه گوش کرده و مو به مو انجام دهید،یکی ازبدترین عوارض لیزر لیپولیز که اگر توسط پزشک مجرب انجام نشود سوختگی سطح پوست است که چهره ی بسیار بد به جاخواهدگذاشت.
پس از لیپولیز چه اتفاقی میافتد؟
اجازه ندهید تبلیغات بدون دوران نقاهت بودن لیزر لیپولیز شما را خام کرده و فریب دهد. درست است که میزان تهاجمی بودن لیزر لیپولیز در قیاس با روشهای جراحی کمتر است و دوران نقاهت کوتاهتری را باید سپری کنید، لیکن هرچه باشد یک جراحی جزئیست و تا مدتی شما را از فعالیتهای روزمره تان باز میدارد. بدنتان کبود شده و ورم میکند و تا یکی دو روز پس از عمل احساس درد و ناراحتی خواهید داشت. اما ۵ تا ١٠ روز بعد ورمتان میخوابد، با این وجود ٣ هفته زمان لازم است تا کبودی و خونمردگی بدنتان التیام یابد. معمولاً پس از لیزر لیپولیز میتوانید روی پای خود بایستید اما در اثر داروهای بیهوشی و بیحسی، کمی گیج، خواب آلوده و کسل خواهید بود، پس بهتر است فردی همراهتان باشد تا شما را به منزل برساند. به علاوه شاید پزشکتان برای اجتناب از عفونت تا یکی دو روز برایتان آنتیبیوتیک تجویز کند که در این صورت میبایست طبق دستورالعمل او پیش روید. ممکن است مجبور شوید یک لباس تنگ و متراکم به تن کنید(گن های پزشکی درمانی) تا به مجاری لنفاوی خود کمک کنید و دوران التیام و نقاهت خود را حتیالمقدور کوتاه کنید. اغلب افراد یکی دو روز پس از لیزر لیپولیز میتوانند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرند اما تا یکی دو هفته نباید فعالیت شدیدی داشته باشند. به علاوه تا چند ماه پس از عمل نباید فکر یک ماساژ محکم و قوی به سرشان بزند!
در طول جراحی لیزر لیپولیز چه اتفاقی میافتد؟
پزشک یا جراح شما بخشهایی را که میخواهید چربیزدایی کنید، علامت میزند تا در حین عمل از این خطوط به عنوان یک راهنما استفاده کند. در مرحله بعد با تزریق یک داروی بیحسی موضعی قسمت مورد نظر سِر میشود تا پزشک بتواند شکاف باریکی در بدنتان ایجاد کرده و از آن طریق به بخشهای بیحس شده راه یابد. این شکاف نمایانگر نقطهایست که میبایست لیزر (در قالب یک کانال یا لوله بسیار کوچک) وارد بدن شود. بهمحض آنکه داروی بیحسی اثر کرد، پزشک لوله حاوی لیزر را به داخل بدن میفرستد و درمان را آغاز میکند. در حین عمل هوشیار خواهید بود اما نباید چیز خاصی جز فشار و کشش در ناحیه تحت درمان حس کنید. برخی اوقات ممکن است گرمای لیزر حسی را در شما القا کند که گویی با یک نوار لاستیکی ضربهای به شما زده اند. این حس را تجربه میکنید، چون داروی بیحسی به آن بخشها نفوذ نکرده و در نتیجه به طور کامل سر نشده است و در صورت نیاز، پزشک میتواند دست از جراحی کشیده و داروی بیحسی بیشتری به شما تزریق کند. این عمل بین یک تا دو ساعت به طول میانجامد، بستگی به سایز و تعداد بخشهایی دارد که میخواهید از شر چربیهایش خلاص شوید. پزشک لیزر را در زیر پوست شما به حرکت در میآورد تا با کمک لیزر، چربی بخشهای مشکل ساز را ذوب کند، میتوان چربیهای آب شده را همچون لیپوساکشن مکید و از بدن خارج کرد یا به حال خود رها نمود تا بدن آنها را بسوزاند. ساکشن به پزشک اجازه میدهد تا چربیهای بیشتری را از بدن شما خارج کند اما به همان نسبت میزان تهاجمی بودن این درمان را افزایش میدهد.
مزایای لیزر لیپولیز نسبت به لیپوساکشن:
• لیزر لیپولیز بسیار ظریف و با دستکاری بسیار کمتر و درد و تورم کمتری نسبت به لیپوساکشن همراه است. به علت ظرافت کار با لیزر نتایج نهایی بسیار ایده ال بوده و آثار ناهمواری برخلاف لیپوساکشن های معمولی وجود ندارد.
• تابش لیزر در زیر پوست باعث تحریک و ساخته شدن کلاژن و سفت شدن همزمان پوست می شود.
• تاباندن لیزر در لایه سطحی باعث رفع سلولیت می شود.
• از نظر میزان و مقدار حذف چربیها در بیمارانی که کاندید مناسبی برای عمل باشند هیچ فرقی با لیپوساکشن ندارد ولی نتایج کیفی و زیبایی بسیار بهتر بوده و عوارض آن ناچیز است.
• از مزایای دیگر لیزر لیپولیز افزایش کلاژن سازی، سفت شدن و جمع شدن پوست بلافاصله پس از عمل می باشد.
• میزان تورم نسبت به لیپوساکشن کمتر بوده و سرعت بهبودی بسیار بیشتر می باشد.
عوارض احتمالی لیپولیز :
عوارض بعد از عمل لیپولیز بسیار نادر و نا شایع می باشد. اما می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• نداشتن تقارن و منظم نبودن در منطقه های درمان شده که به خاطر تورم زیادتر با گذشت زمان در یک قسمت بدن به وجود می آید.که با انجام مجدد لیپولیز(تاچ آپ) در آن منطقه اصلاح می شود.
• عفونت محل ورود کانولا که با خوردن آنتی بیوتیک ها می توان از آن پیشگیری کرد و بسیار نادر می باشد.
• شلی پوست در موردهایی که حجم چربی های منطقه ی درمان شده بسیار زیادمی باشد که نیاز به جراحی و سپس لیپولیز دارند.
• اسکار از آنجایی که محل ورود فیبر لیزر بسیار کوچک می باشد، ناشایع است.
• سوختگی پوست در صورتی که پزشک تجربه کافی در زمینه لیپولیز داشته باشد این مشکل پیش نمی آید و این حالت ناشایع می باشد.