اسکار یا جای جوش یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد با آن مواجه بوده و در پی راه حلی برای از بین بردن آن هستند. روشهای ذیل این روزها برای از بین بردن جای جوش پیشنهاد میشود :
مزایای درمان اسکار:
رفع جای جوش های قدیمی
جوانسازی پوست
معایب این روش:
«امکان اینکه فرد بعد از انجام این اقدامات جوش بزند وجود دارد ولی برای جلوگیری از این موضوع پزشک باید به بیمار خود داروی خاصی بدهد تا از جوش زدن مجدد جلوگیری به عمل آید. البته تمام موارد درمانی که به آن اشاره شد بستگی به عمق ضایعات پوستی دارد و البته جهت تقویت پوست می توان اقداماتی را انجام داد از جمله استفاده از ماسک عسل و یا اقدامات دیگری از قبیل مصرف خوراکی های مفید برای پوست
روش های درمانی:
روش درمانی برای از بین بردن جای جوش وجودارد:
1-داروهای لایه بردار
2- میکرودرم یک نوع لایه برداری سطحی است این روش درمانی، متوسط رو به پایین است. یعنی اثرات آن از دارو قویتر است ولی قدرت خیلی زیادی ندارد.
عوارض پوستی استفاده از میکرودرم بسیار ناچیز است ولی نمیتواند بر اسکارهای فرورفته اثر خوبی بر جا بگذارد.
3- لیزر feractional co2روش بسیار خوب و قدرتمندی به خصوص برای ضایعالت سطحی و چروکهای روی صورت و اسکار جای جوش در روی صورت
4- RF سوزنی feractional است که در این روش سوزنها وارد پوست میشوند و بعد از اینکه ۴ میلی متر به زیر پوست فرو رفتند جریان را آزاد کرده و موجب بهبود ضایعات عمقی پوست میشود.
اثرات میکرودرم ملایم است ولی هرگز قدرت لیزر را نخواهد داشت اگر ۵۰ جلسه میکرودرم انجام شود به اندازه ۱ جلسه لیزر تاثیر گذار نخواهد بود.
5-میکرونیدلینگ: میکرونیدلینگ روشی است جدید که نتایج درخشانی را در درمان ضایعات پوستی و زیبایی به دست آورده است. این روش بهطور حیرتانگیزی باعث بالا رفتن غلظت کلاژن در پوست میگردد و درعینحال باعث منظم شدن رشتههای کلاژن و الاستین در پوست آسیبدیده میشود. در حال حاضر میکرونیدلینگ یکی از بهترین روشهای کلاژن سازی است که با توجه به هزینه بسیار کم نتایج شگفتانگیزی را در پی داد. میکرونیدلینگ (Percutaneous Collagen Induction Therapy) که به درمان تحریک کلاژن سازی یا PCI نیز معروف است نوعی روش تحریک مکانیکال جهت ترمیم آسیبهای ساختاری پوست است که منجر به بازسازی بافت آسیبدیده و تغییریافته میگردد. هدف این درمان، بهبود ظاهر و عملکرد پوست است.
6-TCA (لایه برداری پوست به روش شیمیایی): در لایه برداری شیمیایی، یک محلول شیمیایی روی پوست مالیده می شود و به آن اجازه داده می شود که خوب در آن نفوذ کند. پس از گذشت یک تا ۱۴ روز، برحسب اینکه محلول تا چه عمقی در پوست نفوذ کرده باشد، لایه های پوست برداشته می شود. این پروسه بخشی از پوست را به روشی کاملاً کنترل شده تخریب می کند تا پوست جدید بتواند به جای آن رشد کند. مواد شیمیایی که برای این منظور استفاده می شود، مواد لایه برداری نامیده می شوند.
7-ترکیبی:استفاده از روش های درمانی ذکرشده در بالا به صورت ترکیبی میتواند تاثیر بسزایی بر سرعت نتیجه گیری بگذارد.